Ethiek

Citaten

bulletHoe nodig is het dat iemand zijn hart niet voelt als zijn eigen hart, maar als het universele. (Bron: Agni Yoga, boek Hart, citaat 7)

bulletHoe mooi zou het zijn, wanneer iedereen bij het beŽindigen van de dag zich zou afvragen hoe de kwaliteit van zijn gedachten was gedurende die uren!(Bron: Agni Yoga, boek Hart, citaat 16)

bulletDaar waar dikwijls geestelijke gesprekken worden gehouden, vormt zich een speciale aura.(Bron:Agni Yoga, boek Hart, citaat 21)

bullet

 

Drie sleutels (door Helena Roerich: Agni Yoga, de Yoga van Synthese en hoogste Liefde).

Deze drie belangrijke sleutels zijn nergens anders opgeslagen, niet op andere planeten, noch in de andere hemelrijken, maar in ons innerlijk. Maar door deze sleutels in bezit te nemen zul je iets verwerven wat je alleen maar kunt vergelijken met deze andere werelden. Lijkt het zinvol deze sleutels te weigeren? Zeker niet. Daarom zullen we geen tijd verspillen en ermee aan de slag gaan. Uit naam van mijn liefde voor jou zal ik je de paden in herinnering brengen die leiden tot het beheersen van deze sleutels. Hun namen luiden LIEFDE, SCHOONHEID en KENNIS.

 

boeken en links